10/17/2012

[17 oktober] (auto)delen is in …

Duurzame mobiliteit

Wonen in een landelijke gemeente is heerlijk. Genieten van het groen en de ruimte om je heen. Maar om van punt a naar b te gaan moet je toch wel inspanningen leveren als je niet voor alles de auto wil of kan nemen … Klinkt bekend?


De powerpoint presentatie kan je hier downloaden


Talrijke mogelijkheden

Soms moet je het niet te ver zoeken, ga te voet, neem de fiets of spring op de bus! Soms is er wat meer voor nodig en kan je niet omheen de auto. Een auto aankopen is een grote investering. Het vraagt een grote hoeveelheid grondstoffen en energie om deze te produceren. Als je nagaat hoeveel tijd een auto per 24u stilstaat is dit een slechte investering.
En hier kunnen we lokaal elkaar helpen. Een auto kan door meerdere gezinnen gebruikt worden. Autodelen. Cambio en Autopia zijn alvast enkele bekende organisaties die zich hier professioneel met bezig houden.

Infoavond 17 oktober


Op deze vrijblijvende infoavond gaven we een overzicht van de verschillende initiatieven die er bestaan. Wie heeft een mobiliteitsprobleem en zoekt een verantwoorde oplossing, wie heeft een auto die gerust wat meer de baan op mag, wie wil gewoon eens komen luisteren naar wat allemaal kan?

De powerpoint presentatie kan je hier downloaden